Private Lease is booming. Voor een vast bedrag per maand en zonder omkijken rijden in een splinternieuwe auto, wie wil dat nou niet? Dat dit alsnog vragen kan oproepen, snappen wij wel. In ons Dossier Private Lease lees je alles wat je zou moeten weten over deze populaire constructie. Het complete verhaal: open en transparant. Waar je op moet letten bij het aangaan van een private leaseovereenkomst tot aan de mogelijkheden die er zijn als je leefsituatie verandert. Zo kan jij met een gerust hart je favoriete auto uitkiezen. Deze maand:
Sta je op het punt om een Private Lease overeenkomst te sluiten? Duik dan goed in hoe alle verzekeringen geregeld zijn! Dat scheelt vaak geld.
Een dekkende WA+/cascoverzekering zit standaard in elke Private Lease overeenkomst. Tenminste, als je die overeenkomst hebt afgesloten bij een leasemaatschappij die werkt met het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk verplicht aangesloten leasemaatschappijen om de verzekering standaard in de overeenkomst op te nemen.
De kleine lettertjes bij verzekeringen in Private Lease
Toch is de ene verzekering de andere niet. Het begint er al mee dat leasemaatschappijen bij elke vorm van schade (auto in de prak, deukje, maar ook al bij krassen in de lak) een eigen risico verlangen. Dit bedrag kan variëren van 100 tot wel 500 euro. Kijk bij het afsluiten van een Private Lease contract dus altijd eerst goed welk risico je wenst te dragen. Gemiddeld heeft een automobilist in vier of vijf jaar één of twee keer met schade te maken. In het slechtste geval reken je aan het eind van de leaseperiode zo duizend euro af. Per maand komt dat neer op enkele tientjes extra.
Schade bij Private Lease: een ongeluk zit in een klein hoekje!
Denk vooral niet: ik ben een betrouwbare automobilist want ik rijd al jaren schadevrij. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iemand die in de parkeergarage zijn boodschappenkar tegen je dure laklaag parkeert, veroorzaakt zo een flinke kras. Tien tegen één dat deze niét zijn persoonlijke gegevens achter je ruitenwisser achterlaat om de schade onderling te regelen. Daar zit je dan met de gebakken peren: een lelijke kras. Na de leasetermijn betaal je volgens het innameprotocol – ook voor deze kras – het eigen risico.
Ook om in de gaten te houden: schadevrije jaren
Heb je geen of onvoldoende schadevrije jaren? Dan kan het zijn dat leasemaatschappijen een zogenoemde opslag rekenen bovenop het leasebedrag. Iets om in de gaten te houden.
Hoe ALMN verzekeringen regelt bij Private Lease
In een notendop hoe verzekeringen bij ons werken:
- WA+/cascoverzekering zit standaard in de lease overeenkomst (net als bij andere leasemaatschappijen die werken volgens het Keurmerk Private Lease)
- standaard laag eigen risico van 150 euro
- geen schadevrij track record nodig, dus ook geen premieopslag
- schadevrijverklaring na afloop van de leasetermijn bij schadevrije jaren
- de Private Lease overeenkomst is altijd inclusief Ongevallen inzittendenverzekering
- standaard Schadeverzekering inzittenden (SVI), voor een bredere dekking en een eerlijke vergoeding
Wil je meer weten over onze Private Lease aanbiedingen in combinatie met verzekeringen? Onze adviseurs kunnen je hier alles over vertellen!