Esther en Berco Hero mobiel

Financiële zaken

Hoeveel borg betaal ik?

Standaard vragen we een borgsom van € 500. Dit betaal je bij het tekenen van je contract. Na afloop van de leaseperiode krijg je dit bedrag weer terug. Je borgsom kan ook afwijken van ons standaard. Bijvoorbeeld na de financiële beoordeling van jouw aanvraag. Ga je na afloop van je contract opnieuw een Private Lease contract aan? Dan zetten we de borg gewoon over!

Mijn eerste factuur & het maandelijkse incassomoment

Wanneer je de leaseauto hebt opgehaald, komt natuurlijk ook het moment van de eerste factuur & incasso. De eerste factuur heeft betrekking op de lopende maand. Je betaalt natuurlijk alleen voor de dagen waarop jij daadwerkelijk rijdt. Ontvang je de auto halverwege de maand? Dan betaal je dus de helft van het maandelijkse leasebedrag. Nadat je de factuur hebt ontvangen, wordt dit bedrag binnen één week geïncasseerd. De laatste week van de lopende maand ontvang je een factuur met het volledige maandbedrag. Je betaalt namelijk altijd de maand vooruit. Op de eerste werkdag van de maand waarop de factuur betrekking heeft, vindt de incasso plaats.

Ik heb mijn auto opgehaald in de laatste week van de maand

In dit geval ontvang je de eerste keer twee facturen tegelijk. De eerste factuur voor de dagen van de lopende maand. Ook nu natuurlijk alleen voor de dagen dat jij daadwerkelijk de leaseauto rijdt. De tweede factuur is het volledige leasetarief. Dit bedrag zie je terug in je leasecontract.  Beide facturen worden binnen één week bij je geïncasseerd.

Wel zo eerlijk: alleen betalen voor de km's die je daadwerkelijk gereden hebt.

Jaarlijkse kilometerafrekening

12 maanden nadat je bij ons in je private leaseauto bent gestapt, vragen wij de kilometerstand bij je op. Dit doen we elk jaar. Heb je minder gereden dan de bijvoorbeeld overeengekomen 10.000 km per jaar? Je krijgt alle minder gereden km’s van ons terug. Zonder beperking. Heb je meer km’s gereden? Dan worden deze bij je in rekening gebracht. De factuur met de jaarlijkse kilometerafrekening verrekenen we met de factuur van het jaar ervoor. 

Km teller

Eindafrekening

Heb je aan het einde van de leaseperiode precies het aantal km's gereden dat in jouw leasecontract staat? Dan hoef je op dat moment niks meer te betalen. Dit komt doordat we door de jaren heen alles netjes verrekend hebben. De eindafrekening stellen we op nadat je de auto hebt ingeleverd. Op dit moment kijken we naar:

  • De inleverdatum
  • De werkelijk gereden km's
  • De staat van de auto

Ook nu: je betaalt alleen de werkelijk gereden km's. Maar ook alleen de dagen waarin je de auto ook echt hebt gebruikt. Helemaal eerlijk en helder!