Teamfoto ALMN mobiel

Een elftal aan mijlpalen

Eind jaren 60

Leasing iets van de laatste 20 hooguit 30 jaar? Mis! Henk de Bruin, eigenaar van De Waal Autogroep in Tiel, start al eind jaren 60 met de eerste leasingactiviteiten in Tiel. Best wel een innovatieve stap: De Bruin is één van de weinigen, zo niet de enige, in de regio. Als stagiair heeft De Bruin al ervaring met leasing opgedaan bij Volkswagen-dealer Kortekaas in Alphen aan den Rijn. In Tiel en omgeving leaset De Bruin onder andere zogeheten kleinbussen aan machinefabriek Ledoux in Dodewaard. Deze voertuigen worden ingezet voor het vervoer van werknemers uit de regio Wageningen en Renkum.

Midden jaren 80

Het pionierswerk van Henk de Bruin is een gouden zet gebleken. De groei van de leaseactiviteiten neemt een hoge vlucht. Reden voor De Waal om een aparte afdeling voor de leasetak op te zetten.

Chris achter bureau

2004

Nieuwe generatie, nieuwe kansen. Henk de Bruin wordt als directeur opgevolgd door zijn zoons Christiaan en Walter die de leaseactiviteiten scherper in de markt zetten. Klanten willen een ruimere keuze dan Volkswagen en Audi, zo redeneren de broers, en daarom moet de nieuwe zelfstandige leasemaatschappij universeel van aard zijn. De leasetak is volwassen genoeg om op eigen benen te staan: Autolease Midden Nederland ziet het levenslicht.

2007

Drie jaar na de start schrijft Autolease Midden Nederland een eerste serieuze mijlpaal op zijn naam: de vloot passeert de grens van duizend zakelijke leaseauto’s. 2007 is ook het jaar van de introductie van het private lease-label SmiLease. Autolease Midden Nederland bewerkt het midden en zuiden van het land. Een ex-directielid van Feenstra, een oude bekende van De Waal Autogroep, doet dit al sinds 2006 voor Noord-Nederland. 

Hoe de connectie met Feenstra precies zit? Ergens in de jaren 80 stelde De Waal-oprichter Henk de Bruin tijdelijk zijn auto beschikbaar aan de directeur van Feenstra, die met autopech langs de kant van de weg stond. Feenstra was zo gecharmeerd door De Bruins aimabele geste dat hij besloot om alle auto’s en busjes van de cv-ketel- en verwarmingsinstallateur te leasen bij Autolease Midden Nederland. Later richtte één van de directieleden van Feenstra in het noorden van het land SmiLease op.

Quintin smilease
Team PL oud

2008

Autolease Midden Nederland vliegt uit! Het bedrijf verlaat het bedrijfspand van De Waal Autogroep en krijgt een eigen locatie aan de Marconistraat in Tiel. De verhuizing voelt als een bevestiging van de juiste weg die het bedrijf in 2004 bij de verzelfstandiging insloeg. In 2020 zal de leasemaatschappij op dezelfde plek nog een flinke verbouwing en uitbreiding realiseren.

2011

De Waal Autogroep neemt Autobedrijf Ames in Gorinchem en Leerdam over. De leasetak van dit autobedrijf wordt ondergebracht bij Autolease Midden Nederland.

2016

Het label SmiLease wordt ingeruild voor ALMN Private Lease. SmiLease en Autolease Midden Nederland gaan elk hun eigen weg. Herken je onze leaseadviseurs op de foto? Zij vormden team Private Lease!

2018

Weer een feestelijk jaar: samen met De Waal Autogroep sleept Autolease Midden Nederland het felbegeerde Keurmerk Private Lease in de wacht. Voor klanten een garantie dat ze kunnen rekenen op het beste product en de hoogste service. En dat bedrijfsprocessen en de algemene voorwaarden volgens de richtlijnen van het keurmerk worden ingericht, geformuleerd én nagekomen.

2018

Autolease Midden Nederland lanceert in samenwerking met De Waal Autogroep de website De Mobiliteit van Morgen. Een platform waarop kennis ván en ontwikkelingen óver mobiliteit worden gepubliceerd voor bedrijven en stakeholders met belangstelling voor innovatieve mobiliteitsoplossingen. Niet bedoeld als website met een commercieel oogmerk, wel een kanaal waarop Autolease Midden Nederland zijn reputatie waarmaakt als gezaghebbende speler in de leasebranche.

DMVM
boschebollen

2019

De grens van de 5.000 contracten wordt doorbroken.

2022

De naam Autolease Midden Nederland wordt korter en krachtiger: ALMN. Het bedrijf telt alweer meer dan 6.000 contracten. Ter vergelijking: zet 6.000 voertuigen achter elkaar en er staat een lint met auto’s van Tiel tot Gorinchem. 

Campagne beeld v2

Van Autolease Midden Nederland naar ALMN!