Hero mobiel Robin checkt auto

Kun je door een ongeval niet verder rijden?

Bel dan de hulpdienst op +31 344 – 68 95 23. Dit telefoonnummer staat ook in onze berijdersapp. Je leaseauto wordt weggesleept naar een schadehersteller. Dit is altijd een door ons erkende schadehersteller. In overleg met ons herstellen zij de schade. Wij regelen zo snel mogelijk een vervangende auto voor je. Onze hulpdienst helpt ook bij schade in het buitenland.

Sta je op een gevaarlijke plek? Bel dan 112.

Bij bijvoorbeeld inbraak of vandalisme neem dan contact op met de politie. Mail het proces verbaal naar schade@almn.nl.

Ik heb schade, wat nu?

Geen paniek! Samen lossen we dit op. Zorg bij een ongeval in ieder geval eerst voor je eigen veiligheid.

Er is geen tegenpartij

Meld de schade dan binnen 24 uur via de ALMN app of het formulier op onze site. Neem bij vragen contact met ons op.

Schade met een tegenpartij

Meld de schade dan bij mobielschademelden.nl. Via deze website kun je het formulier online ondertekenen. Zorg dat ook de tegenpartij ondertekend. Het schadeformulier invullen kan ook via een papieren schade formulier. Maak een scan van de voor- en achterzijde van het ingevulde schadeformulier en mail deze naar schade@almn.nl.

Erken nooit schuld en doe geen toezeggingen aan de tegenpartij. De verzekeringsmaatschappij verdiept zich in de schuldvraag op basis van de omschrijving in het schadeformulier. Zorg dus voor een duidelijke omschrijving.

Tips:

Noteer de contactgegevens van de tegenpartij en maak eventueel enkele foto's van de situatie en de voertuigen. Zorg daarnaast dat je het formulier volledig invult. Dit verhoogt de kans op verhaal bij de tegenpartij. Daarmee is ook de kans kleiner dat je het eigen risico moet betalen en dat je schadevrije jaren naar beneden gaan. Breng nooit wijzigingen in het formulier aan nadat beide partijen hebben ondertekend, dan vervalt de geldigheid van het formulier.

En bij ruitschade?

Bij een sterretje of een barst in de ruit van je leaseauto kan A•Glas, 123RUIT, Dealerglass of AutotaalGlas dit voor je repareren. Wacht hier niet te lang mee. Voorkom dat een sterretje een scheur wordt en de hele ruit vervangen moet worden. Dat zou zonde zijn. 

Mijn leaseauto is gestolen

Doe direct aangifte bij de lokale politie. Hoe sneller dit gaat, hoe groter de kans dat de auto teruggevonden wordt. Informeer ook ons zo spoedig mogelijk. Mail het proces-verbaal naar schade@almn.nl.

Eigen risico

Bij elke schade geldt er een eigen risico tenzij de volledige schade verhaald kan worden op de tegenpartij. Even balen. Gelukkig hanteren wij altijd een laag eigen risico. Bij Private Lease is dit maar € 150,- per schadegeval. Rij jij een zakelijke leaseauto? Informeer dan bij je wagenparkbeheerder. Is het schadebedrag lager dan het eigen risico? Dan betaal je alleen de werkelijke kosten.

Is er schade aan de voorruit waarbij de ruit vervangen moet worden? Dan bedraagt je eigen risico € 68,-. Dit geldt voor Private Lease en zakelijke lease. Bij ruitreparatie wordt er geen eigen risico in rekening gebracht.

Maarten Robin Joost meeting

Onze schademeter schept duidelijkheid

Wanneer spreken we van schade?

Er zit een verschil tussen schade en gebruiksschades. Met onze schademeter kun je zelf kijken of bijvoorbeeld een krasje valt onder gebruiksschade. Valt het niet onder gebruiksschade? Meld de schade dan bij ons. Wanneer het wel onder gebruiksschade valt, hoef je niks te doen.

De schademeter krijg je van ons via de post na aflevering van je leaseauto. Leg deze bijvoorbeeld in het dashboardkastje. Zie je iets op je leaseauto? Dan kun je dit meteen checken. Snel en makkelijk!

Heb je nog vragen? Bel dan met onze schadeafdeling.

Schadevrijverklaring

Wanneer er na afloop van het contract geen nieuwe leaseauto bij ons geleast wordt, kun je een schadevrijverklaring bij ons opvragen. Onze verzekeraar geeft dan een overzicht van de geregistreerde schades binnen de leaseperiode.

joost
joost
Joost van Oort

Medewerker Operations

maarten
maarten
Maarten de Vries

Coördinator Operations

robin
robin
Robin Jager

Medewerker Operations