Hero Luc laden kantoor 2560x900

Elektrificatie wagenpark

Samen elektrificeren we jouw wagenpark

Het is niet de vraag of je wagenpark elektrisch wordt, maar wanneer. Het aantal elektrische auto's groeit met de dag. Sterker nog, vanaf 2035 is er een verkoopverbod op nieuwe auto's met een brandstofmotor. 100 % emissievrij. 0 % CO2 uitstoot. Begin op tijd met de overstap naar elektrisch. 

Maar hoe gaat dit in zijn werk? Zo zijn er waarschijnlijk nog veel meer vragen die je jezelf stelt. Vanuit onze kennis en ervaring stellen we samen een plan op en zorgen we voor een soepele overgang.

Voordelen organisatie

  • Rijden in een elektrische auto veroorzaakt geen CO2 uitstoot. Zo verlaag je de CO2 footprint van jouw organisatie. Een mooi visitekaartje!
  • Rijden in een elektrische auto is veelal goedkoper dan in een auto met een verbrandingsmotor.
  • Het aanbod van elektrische auto’s groeit hard. De keuze wordt steeds breder en de prijzen steeds aantrekkelijker.
  • Elektrische bedrijfswagens hebben toegang tot alle milieuzones.

Voordelen berijder

  • De Nederlandse laadinfrastructuur behoort tot de top van Europa. Hierdoor is een laadvoorziening nooit ver weg!
  • De bestuurder betaalt een lagere bijtelling.
  • Elektrisch rijden wordt ervaren als zeer comfortabel. Zo heb je altijd vol vermogen bij het accelereren en zorgt de stilte van de auto voor rust.
  • Elektrische auto’s zijn veiliger dan auto's met een verbrandingsmotor. Zo slaan elektrische auto's minder snel om bij een ongeluk door het lagere zwaartepunt.
Slider Jaap laden elektrisch

Laadpalen

Laden op jouw bedrijfsparkeerplaats
Overstappen op elektrisch betekent ook laadpalen op je parkeerterrein. Wij regelen dit voor je in samenwerking met onze partner Ecoleon, specialist in laadvoorzieningen. Per 2025 gaat er nogal wat veranderen op de parkeerterreinen van bedrijven. Per 10 parkeerplekken moet er verplicht één laadvoorziening aanwezig zijn. Voldoe jij hier nog niet aan? We kunnen je helpen hier op tijd aan te voldoen.

Hoe laden mijn medewerkers thuis?
De meest ideale situatie is wanneer een medewerker een laadpaal kan laten monteren aan huis. Onze partner Ecoleon heeft dit zo geregeld. Is deze mogelijkheid er niet? Bijvoorbeeld wanneer iemand in een appartement woont. Dan kan er vaak in de buurt bij een openbare lader geladen worden.

Gaat de actieradius mijn medewerkers niet beperken?
Zoals eerder benoemd is het vinden van een laadpaal in Nederland geen probleem. Moet er een lange rit naar het buitenland gemaakt worden? Zakelijk of voor vakantie. Dan kan er gebruik gemaakt worden van een huurauto of van onze speciale vakantieauto regeling. Heb je hier vragen over? Onze leaseadviseurs kunnen je beide oplossingen toelichten.

Zero-emissiezones voor bestelwagens

Rijden er bestelwagens op diesel in jouw wagenpark? Let op: het zou zomaar kunnen dat deze vanaf 2025 bepaalde stadscentra niet meer in mogen. Verschillende gemeentes hebben een stadsdeel aangemerkt als toekomstige zero-emissiezone.

Euro 5-bestelwagens hebben nog t/m 31-12-2026 toegang tot zero-emissiezones, en euro 6-bestelwagens t/m 31-12-2027. De regeling voor Euro 5- en 6-bestelauto’s geldt alleen voor bestaande voertuigen. Wanneer je op of na 1 januari 2025 een bestelbus met een Euro 5- of 6-emissienorm op kenteken zet, is dit een nieuw voertuig en mag deze niet de zero-emissiezones in. 

Er is nog tijd, maar let op. De tijd gaat hard. Wanneer jij nu een leasecontract voor 48 maanden afsluit zijn de emissiezones al een feit tegen de afloop van jouw contract. Het aanbod van elektrische bedrijfswagen is al sterk uitgebreid. Dat betekent meer mogelijkheden. Onze leaseadviseurs zijn altijd op de hoogte van het nieuwste aanbod.

Thumbnail townstar Website

Overheidssteun

Op dit moment steunt de overheid ondernemingen om de overstap te maken naar elektrische bestelwagens. Hiervoor kun je gebruik maken van de Milieu investeringsaftrek (MIA) en de Subsidie Emissieloze Bestelauto’s (SEBA). De subsidie kan oplopen tot € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. De subsidie loopt door tot en met 2025 en ieder jaar komt er nieuw budget beschikbaar.

Wanneer maak jij de overstap?

Je weet nu meer wat de overstap naar een elektrisch wagenpark inhoudt. Nu overstappen? Of nog even oriënteren? Onze specialisten gaan graag met je in gesprek.