Lease a bike hero - mobiel

Lease a Bike

Lease a Bike via ALMN

Pakken jij of je werknemers (soms) liever de fiets dan de auto? Lease a Bike maakt het mogelijk om tegen een aantrekkelijke regeling een fiets op de zaak te leasen. Uiteraard is dit mogelijk in combinatie met een leaseauto. 

Ontdek de voordelen:

  • Kostenbesparing, zowel de reiskosten als de aanschafwaarde van een fiets zijn vele malen lager dan van een auto
  • Positieve bijdrage aan het milieu, dus een lagere CO2 footprint voor jouw onderneming
  • Goed voor de vitaliteit van jouw werknemers
  • Lease a Bike biedt een ruim en gevarieerd aanbod, van e-bikes tot racefietsen en van bakfietsen tot gewone stadsfietsen 
  • Dankzij het volledig geautomatiseerd platform van Lease a Bike kost de uitrol van een zakelijk fietsplan amper tijd
24. fiets 2

Hoe gaat een fietsregeling in zijn werk?

Als werkgever bepaal je zelf wat je doet met de leasekosten van de fiets. Je kunt deze geheel voor eigen rekening nemen, delen met de werknemer of ervoor kiezen dat de werknemer de kosten voor zijn/haar rekening neemt.

De laatst genoemde optie biedt ook fiscaal voordeel van de werknemer. Het brutoloon van de werknemer wordt hier namelijk verlaagd met het leasetarief van de fiets waardoor minder inkomstenbelasting betaald moet worden. Houd er wel rekening mee dat fietsen onder de bijtellingsregeling vallen. Bij leasefietsen geldt een bijtellingspercentage van 7%.

Fietsen maakt gezonder en gelukkiger

Naast een manier om van A naar B te komen is fietsen ook een laagdrempelige manier om te bewegen. Sterker nog: fietsen is goed voor je lichaam én geest. Het is goed voor je spieren en draagt bij aan een betere weerstand. Daarnaast helpt fietsen je te ontspannen en vermindert het stressklachten.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of ontvang je graag vrijblijvend advies? Neem dan contact op met een van onze leaseadviseurs.

Ook interessant