hero mobiel bmw

Na de leaseperiode is de auto jouw eigendom!

Financial Lease

Wil je een nieuwe auto zonder te investeren?

Wanneer je graag een personenauto of bedrijfswagen wil aanschaffen zonder een grote investering te doen is Financial Lease een goede oplossing. Je koopt zelf de auto/bedrijfswagen bij de dealer en sluit de koopovereenkomst. Wij financieren de auto/bedrijfswagen waarna je de auto in termijnen afbetaalt, het BTW-bedrag dien je zelf aan de dealer te voldoen. Na afbetaling van het kredietbedrag en eventuele slottermijn ben jij de volledige eigenaar van het voertuig!

Onderhoud, reparaties & verzekeringen regel je zelf

Bij Financial Lease regel je zaken als onderhoud, reparatie, verzekeringen en vervangend vervoer zelf. Wel profiteer je van de fiscale voordelen die Financial Lease te bieden heeft. Vind je de service en ontzorging wat betreft je leaseauto toch erg belangrijk? Dan sluit Operational Lease beter aan bij jouw wensen.

Voordelen Financial Lease:

  • Aflossing
  • Investeringsaftrek
  • Renteaftrek
  • Btw-teruggaaf
  • Auto staat op jouw balans
  • Einde contract juridisch eigenaar
  • Behoud van liquiditeit
Luc en klant aan tafel

Verschil tussen Financial- en Operational Lease

Een groot verschil tussen Financial- en Operational Lease zit in het wel of niet hebben van het economisch eigendom. Het economisch eigendom ligt bij Operational Lease bij ons en bij Financial lease bij jou als klant. Bij Financial Lease moet de investering dus worden geactiveerd bij jou op de bedrijfsbalans. Dit kan voor de ene onderneming voordelig zijn terwijl het voor de ander een nadelig effect kan hebben. 
 

Omdat het economisch eigendom bij Financial Lease bij jou ligt kunnen daar fiscale voordelen aan verbonden zijn. Binnen de fiscale richtlijnen mag je namelijk naar eigen inzicht op het geactiveerde object aflossen. Deze zogenoemde ‘on balance’  financiering kan voor kleine bedrijven en zelfstandig ondernemers dus aantrekkelijker zijn dan een ‘off balance’ financiering.

Juridisch eigendom

Het juridisch eigendom blijft gedurende het contract bij ALMN. Wanneer de laatste betaling is voldaan en eventuele slottermijn is ingelost, wordt het juridisch eigendom automatisch over gezet. Op dat moment ben je direct volledig eigenaar van het voertuig.

Inbegrepen componenten Financial Lease

Binnen het maandelijkse leasetermijn valt de aflossing en de rente. Daarnaast staat ons team voor je klaar wanneer je vragen hebt of wanneer we je op een andere manier van dienst kunnen zijn. In onze mens gerichte organisatie hechten we veel waarde aan korte communicatielijnen waardoor wij in staat zijn snel in overleg te komen en te handelen. Zo kunnen wij je goed en snel een duidelijk advies geven.

Nu op voorraad:

Voorraad of op maat besteld

Als universele leasemaatschappij kunnen wij alle merken aanbieden. Voertuigen uit onze voorraad kunnen al op korte termijn gaan rijden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een leaseauto geheel op maat te bestellen. In enkele gevallen is Financial Lease ook mogelijk bij een occasion. Informeer hiervoor bij één van onze leaseadviseurs.

mariska
mariska
Mariska Engel

Leaseadviseur Zakelijke lease

gerwin_formeel
gerwin 2.0
Gerwin Verkerk

Leaseadviseur Zakelijke lease

jaap
jaap
Jaap Blankestein

Leaseadviseur Zakelijke lease