Tankel laden hero mobiel

Tanken en laden

MultiTankcard

Onze tankpassen en laaddruppels worden verzorgd door MultiTankcard, zij regelen alle transacties op het gebied van mobiliteit. Tanken met jouw tankpas of laaddruppel is mogelijk in Nederland én Europa (m.u.v. Ionity palen en Tesla Superchargers).

Met 30 jaar ervaring en 500.000 actieve passen in Nederland, weet MultiTankcard als geen ander hoe jij ontzorgd kan worden op het gebied van tanken en laden.

MultiTankcard Next app

MultiTankcard beschikt over een handige app. Hiermee heb je altijd direct inzicht in je transacties en heb je de mogelijkheid om gemaakte brandstofkosten te declareren. Even alle voordelen op een rijtje:

 • Inzicht in transacties
 • Mogelijkheid tot declareren van brandstofkosten
 • Handige locators die tonen waar in de buurt goedkoop getankt kan worden
 • Tankpas blokkeren in geval van diefstal of verlies
 • Parkeertransacties beheren

Download de app door deze QR-codes te scannen of ga direct naar de Google Play Store (Android) of iOS Store (Apple).

QR codes MTC

Hoe kan je tol betalen in Frankrijk?

Vanaf 1 maart 2023 is het niet meer mogelijk om direct met de Internationale (DKV) MultiTankcard tol te betalen in Frankrijk. Hoe wel? Via de MultiTankcard Next app declareer je gemakkelijk de kosten. Een foto van het bonnetje is genoeg.

Vaker in Frankrijk te vinden? Dan kan een tolkastje een goed alternatief zijn. De aparte rijkstroken voor tolkastjes bespaard je ook nog eens tijd.

Tips laaddruppel

 • Voor het gebruik van de laaddruppel heb je geen pincode nodig. Mocht het starten van een laadsessie niet lukken, bel dan het nummer dat op de laadpaal vermeld staat.
 • Hang je laaddruppel aan je sleutelbos. Zo heb je deze altijd bij de hand en zal je hem niet snel verliezen.
 • Je ontvangt ook een tankpas zodat je ook brandstof kunt tanken, bijvoorbeeld bij vervangend vervoer. De pas en de druppel kunnen op verschillende dagen binnenkomen.
 • Wanneer je pas is voorzien van een NL-vlag kun je deze gebruiken voor alle laadpalen in Nederland (m.u.v. Ionity palen).
 • Download de Multitankcard Next app en zie de locatie en beschikbaarheid van alle laadpalen.
 • Voor het laden in Europa heb je een internationale laaddruppel nodig, deze kunnen wij na akkoord van de werkgever voor je regelen. Je kunt ook via Ecotap een gratis laaddruppel aanvragen die op veel plaatsen in het buitenland te gebruiken is. Je betaalt dan wel 1 cent meer per geladen kWh.
 • Wanneer je laaddruppel is voorzien van een EU-vlag, werkt deze bij de meeste openbare laadpalen in Europa en thuislaadpalen in Nederland. Download de EU Laadpas-app voor een duidelijk overzicht van alle locaties en de beschikbaarheid van laadpalen.
 • Als je laadpaal thuis op een specifieke druppel ingesteld is, vergeet dan niet het nummer van je laaddruppel te koppelen aan het back-officepakket of de app van je laadpaal.

Tips tankpas

 • Wanneer je een nieuwe tankpas in gebruik gaat nemen heb je een nieuwe pincode nodig. Deze pincode wordt per post verstuurd in een aparte brief. Heb je een elektrische auto dan ontvang je ook apart je laaddruppel. Houd er rekening mee dat deze en de pas op verschillende dagen binnen kunnen komen.
 • Als je pas is voorzien van het DKV logo dan kun je hiermee in heel Europa tanken.
 • Tankpas gestolen of zoek? Meld dit dan direct bij ons en blokkeer de pas in de Multitankcard Next app. Zo voorkom je dat je aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die voortvloeit uit misbruik van de pas.

Nieuwe functionaliteit: ''in-app betalen''

Een handige ontwikkeling van MultiTankcard: Recent hebben zij de optie ''in-app betalen'' toegevoegd. Dat betekent dat jij als gebruiker van de Next app op ongeveer 30% van alle tankstations in Nederland niet meer naar de kassa hoeft om af te rekenen! Bekijk voor meer informatie de website van MultiTankcard.

Aanpassing tarief Ecotap

Heb je een laadpaal via Ecotap/Ecoleon? Geef via onderstaand formulier door wanneer er iets gewijzigd is in jouw tarief.

Heb je nog vragen?

Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op met je leaseadviseur.

mariska
mariska
Mariska Engel

Leaseadviseur Zakelijke lease

jaap
jaap
Jaap Blankestein

Leaseadviseur Zakelijke lease

vince
vince
Vince te Kaat

Leaseadviseur Zakelijke lease

stephanie
stephanie
Stephanie Tetelepta

Leaseadviseur Zakelijke lease