Blog ontslag mobiel

Blog: Een Private Lease contract én ontslag - wat nu?!

Private Lease is booming. Voor een vast bedrag per maand en zonder omkijken rijden in een splinternieuwe auto, wie wil dat nou niet? Dat dit toch vragen kan oproepen, snappen wij wel. In ons Dossier Private Lease lees je alles wat je zou moeten weten over deze populaire constructie. Het complete verhaal: open en transparant. Waar je op moet letten bij het aangaan van een private leaseovereenkomst tot aan de mogelijkheden die er zijn als je leefsituatie verandert. Zo kan jij met een gerust hart je favoriete auto uitkiezen. Deze maand:

Ik ben mijn baan kwijt en nu heb ik onvoldoende inkomen om mijn private leaseauto te betalen. Helpen jullie mij uit de brand?

 

Dit is zo’n vraag waar we regelmatig mee te maken krijgen. Het antwoord is volmondig: ja! Maar natuurlijk wel onder bepaalde voorwaarden.

Niet alleen ontslag is een reden om het leasecontract te ontbinden

Eerlijk is eerlijk: ingrijpende levensgebeurtenissen en financiële verplichtingen zoals een hypotheek, een doorlopend krediet en een leasecontract verdragen elkaar niet zo goed. Zodra je wordt ontslagen of niet in aanmerking komt voor verlenging van je arbeidscontract, dan kunnen zulke verplichtingen behoorlijk stressvol zijn, laat staan dat je ze altijd kan blijven betalen. Dat geldt overigens niet alleen voor werkloosheid. Onderstaande situaties zijn ook gegronde redenen om het leasecontract te ontbinden:

  • echtscheiding 
  • overlijden
  • arbeidsongeschiktheid

Heldere voorwaarden bij ontslag en Private Lease

Wij bieden je graag échte veiligheid. Met andere woorden: de keiharde garantie dat jij van je leasecontract af kunt als het even flink tegen zit in je leven. Daarom hebben we heldere voorwaarden gecreëerd. In alle hierboven opgesomde gevallen kun je je leasecontract – vanaf het dertiende maandtermijn – met een gerust hart inleveren tegen betaling van 25 procent van de dan nog openstaande termijnen. Kristalhelder. Geen kleine lettertjes.

Geen werk meer? Wij ontbinden je Private Lease overeenkomst zonder zorgen

Een rondje langs meerdere leasemaatschappijen laat zien dat bij ontbinding van je lease overeenkomst boeteclausules worden gehanteerd met percentages die kunnen variëren tot 45 procent van de openstaande betalingstermijnen. In aanbiedingen zie je vaak staan dat je de overeenkomst kunt opzeggen in geval van echtscheiding, ontslag of arbeidsongeschiktheid, maar let altijd op de kleine lettertjes. Als je bijvoorbeeld na een scheiding nog steeds voldoende besteedbaar inkomen geniet, dan kom je nog steeds door de normberekening van het keurmerk en kun je niet zomaar van je contract af.

Nogmaals: wij hanteren een boeteclausule van slechts 25 procent, zonder al deze condities. Hiermee bieden we jou als consument 100 procent duidelijkheid vooraf. Veiligheid in plaats van schijnveiligheid!

Kijk naar alternatieve Private leaseopties!

Overigens is het niet altijd slim om het leasecontract zomaar in de prullenbak te gooien. Dan ben je namelijk meteen ook je auto kwijt die je trouw van A naar B bracht, waarmee je op familiebezoek ging en die je gebruikte voor dagelijkse boodschappen of leuke gezinsuitjes.

Wat in zulke gevallen wel degelijk verstandig is: laat je door onze adviseurs vrijblijvend bijpraten over alternatieve leaseopties. Wat is er, ondanks je veranderde leefsituatie, nog wel mogelijk? Vaak nog best veel!

Stel dat je al best ver in je leasecontract zit, bijvoorbeeld ergens in de 37ste maand? Dan is je boetebedrag niet zo hoog meer en kunnen we je auto – misschien wel zonder bijbetaling – inruilen voor een kleiner en betaalbaar model. En zo zijn er veel meer mogelijkheden die beter passen bij jouw nieuwe situatie.

Ben jij je baan kwijt, pas gescheiden of (deels) arbeidsongeschikt geraakt? Dat vinden we heel vervelend en daarom willen we met jou kijken wat er allemaal mogelijk is. Maak een afspraak met één van onze adviseurs, wij helpen je graag!

remco
remco
Remco de Boer

Leaseadviseur Private Lease

Meer over Private Lease