Kelly laad thuis mobiel

Laden elektrische auto & de kosten

Hoe laad ik mijn auto?

In de kofferbak of onder de motorkap vind je de laadkabel. Gebruik deze eventueel bij je eigen laadpaal bij huis. Of bij een openbare laadpaal. De kabel heeft een grote en kleine stekker. Plug de grote in de auto. De kleine gaat in de laadpaal. Hou je laadpasje/druppel voor de laadpaal. Het lampje wordt blauw en het laden is gestart. Opgeladen? Hou je laadpasje/druppel weer voor de laadpaal. Het lampje veranderd weer van kleur. Haal de stekkers er weer uit. Sluit de laadpoort van je auto en berg de kabel netjes op in je auto. Maak hier een gewoonte van. Dan sta je nooit zonder laadkabel! Eitje toch? 

Hoe kom ik aan een laadpas/druppel?

Deze verzorgen wij graag voor je in combinatie met een zakelijk leasecontract. Voor Private leaserijders: kijk even op de website van Laadpas top 10! Een tip van ons. Kies een aanbieder die een app heeft waarin de laadkosten van openbare laadpalen zichtbaar zijn.

Kan de laadkabel tegen slecht weer?

Ja zeker! De kabel en de laadpoort zijn bestand tegen de verschillende weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Daarnaast kan de laadkabel, tijdens het laden, niet zomaar uit je auto of de laadpaal gehaald worden. Deze is vergrendeld. Alleen met de juiste laadpas/druppel en autosleutel kan alles ontkoppeld worden. Ga altijd zorgvuldig om met de laadkabel om. Een kabelbreuk leidt tot een defect.

En de laadpoort van de auto dan?

Tijdens het laden blijft het klepje van de laadpoort open staan. Dit kan geen kwaad.

Wat nou als ik lang onderweg ben?

Snelladers zijn een uitkomst wanneer je onderweg moet laden. Ze staan vaak langs de snelweg en laden een stuk sneller dan standaard laders. Het werkt net iets anders. Je gebruikt de laadkabel van de paal zelf. Open het klepje van de krachtstroom onder de standaard laadpoort. Plug de kabel in. Volg nu de instructies op de snellader.

Shuttel Arjan slider

Wat kost dat?

Het verbaast je vast niet. Snelladen is duurder dan thuis of bij een openbare laadpaal laden. Dit kan oplopen tot € 0,80 per kWh. Dit is prijzig. Toch kan het goed van pas komen wanneer je onderweg bent of in geval van nood.

En bij een openbare laadpaal dan?

In principe betaal je bij een openbare laadpaal meer dan dat je thuis betaalt. Dat is ook logisch. De aanbieder heeft kosten gemaakt voor het aanleggen, moet de paal onderhouden én wil winst maken. De tarieven kunnen sterk uit elkaar liggen. Gangbaar is € 0,55 per kWh.

Kelly laad thuis Slider

Dus thuis is het goedkoopste?

Over het algemeen wel ja. De energieprijzen liggen voor veel huishoudens op het moment erg hoog. Wat jij kwijt bent aan laadkosten hangt af van je energieleverancier. Ga na wat je kwijt bent per kWh. Misschien is laden bij een openbare lader wel goedkoper? Check dit regelmatig om te besparen.

Kan ik een elektrische auto leasen? 

Natuurlijk! Interessante elektrische modellen hebben we voor je uitgelicht. Wil jij een ander model dat niet op onze site staat? Neem contact op. Voor jou maken we een offerte op maat. 

Meer over elektrisch rijden