Header mobiel lease met BKR

BKR registratie Private Lease

Veel besproken in de media: BKR-registratie & Private Lease

Dat het aangaan van een financiële verplichting gevolgen heeft voor de hoogte van volgende verplichtingen, dus ook hypotheken, is logisch. Je kunt je euro tenslotte maar één keer uitgeven. Dat geldt voor alle vormen van consumentenfinanciering, zoals voor een nieuwe keuken, verbouwing en financiering van een auto. Sinds 1 april 2022 wordt een nieuwe private leaseovereenkomst op basis van 100% van de leaseverplichting geregistreerd. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor private lease.

Effect op mijn maximale hypotheek

Veel hypotheekverstrekkers rekenden hiervoor al langer met 100% van de leaseverplichting. Of deze registratie wijziging effect heeft op de maximale hypotheek is dus niet met zekerheid te zeggen. Dit zal per hypotheekverstrekker verschillen.

Bescherming consument

Om de consument te beschermen tegen te grote financiële verplichtingen is er binnen de leasebranche het Keurmerk Private Lease opgericht. Al jaren zijn wij bij dit keurmerk aangesloten. Zo bieden we jou als consument transparantie en zekerheid bij het afsluiten van een leasecontract. Vooraf toetsen we altijd je financiële draagkracht. Na het afsluiten van het leasecontract maken we een BKR-registratie. Het bedrag wordt bepaald door de looptijd van jouw contract te vermenigvuldigen met je maandleasetermijn.
Onder andere hierdoor is het aantal betalingsachterstanden heel laag binnen de onder het Keurmerk Private Lease afgesloten contracten. Zeker in verhouding tot andere financiële producten. Hier zijn we natuurlijk trots op.

Heb je nog vragen over de BKR-regeling? Onze leaseadviseurs kunnen je vragen beantwoorden en je adviseren.

remco
remco
Remco de Boer

Leaseadviseur Private Lease

Meer over Private Lease