Header mobiel Kopen of leasen

Blog: Waarom Private Lease jou beter past dan een auto kopen

Private Lease is booming. Voor een vast bedrag per maand en zonder omkijken rijden in een splinternieuwe auto, wie wil dat nou niet? Dat dit toch vragen kan oproepen, snappen wij wel. In ons Dossier Private Lease lees je alles wat je zou moeten weten over deze populaire constructie. Het complete verhaal: open en transparant. Waar je op moet letten bij het aangaan van een private leaseovereenkomst tot aan de mogelijkheden die er zijn als je leefsituatie verandert. Zo kan jij met een gerust hart je favoriete auto uitkiezen. Deze maand:

Je wikt en je weegt maar je komt er maar niet uit: Auto kopen of toch leasen? Lees waarom en wanneer Private Lease voor jou de beste optie is.

Het is niet zomaar een pak melk in de supermarkt dat je koopt. Net zoals bij de aankoop van een nieuwe woning gaan consumenten ook bij de aanschaf van een auto – of bij de keuze tussen kopen en private lease – niet over één nacht ijs. Terecht: het is een flinke aantasting van je spaarrekening en je moet ook jaren van je nieuwe auto kunnen genieten. Om de keuze te vergemakkelijken hebben we de 4 belangrijkste redenen opgesomd waarom consumenten niet zelden kiezen voor Private Lease, in plaats van dat ze een nieuwe auto compleet uit eigen zak betalen.

Reden 1: Private Lease als je spaargeld je lief is

Niet iedereen heeft de middelen om ineens 20.000 euro of meer neer te leggen voor een nieuwe auto. Maar ook als je het spaargeld wél beschikbaar hebt, kan de aankoop in één keer van een nieuwe auto een forse brug te ver zijn. Misschien wil je ook wel een nieuwe keuken of badkamer of heb je de spaarcenten nodig voor een mooie wereldreis. Tenslotte kun je je geld maar één keer uitgeven. Private Lease is dan vaak een aantrekkelijke constructie: tegen een betaalbaar maandbedrag rijd jij een nieuwe auto.

Reden 2: Private Lease als je 100% zekerheid wil

Elke autogebruiker weet: een auto rijden kost geld. En die kosten kunnen als het even tegenzit flink oplopen. Met een servicebeurtje tik je zo de 600, 700 euro aan, en dan hebben we het nog niet eens over onvoorziene kosten. Nu zul je bij de aankoop van een nieuwe auto niet zo snel met onverwachte ellende geconfronteerd worden, maar de kans hierop neemt toe zodra je kiest voor een tweedehands auto. Met Private Lease rijd je zorgeloos auto. Het fijne hieraan is dat je je maandelijkse kosten tot achter de komma kunt budgetteren. Je betaalt immers een vast bedrag per maand. En dat bedrag is een betaalbaar bedrag: vooraf hebben we immers samen gecheckt of het maandbedrag verantwoord is. De kosten van aankoop, service, onderhoud en reparatie zitten allemaal in dit vaste, overzichtelijke bedrag versleuteld. Met andere woorden: Private Lease is voor jou de beste optie als jij als een berg opziet tegen onvoorzienbare, extra kosten. Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand, wie wil dat niet? Dat heerlijke gevoel krijg je als je je auto rijdt via Private Lease.  

Reden 3: Private Lease betekent comfort

Die 100% zekerheid van hierboven voelt al heel comfortabel aan natuurlijk, maar ook als je onverhoopt schade rijdt zit je met Private Lease goed. Even los van de hoogte van je eigen risico heb je bij een schadegeval altijd recht op vervangend vervoer. Een heerlijke servicecomponent die je altijd achter de hand hebt en waarvoor je niets meer betaalt. Je betaalt immers je vaste maandbedrag – niks meer en niks minder. 

Reden 4: vergeet je afschrijving maar

Koop je een nieuwe auto, dan ontkom je er niet aan: meteen na aankoop duikelt de waarde met duizenden euro’s. In de loop van de tijd kukelt de waarde van je voertuig steeds verder omlaag. Met andere woorden: kijk je puur naar de waarde, dan is de aankoop van een nieuwe auto niet de best denkbare investering. Private Lease is een andere kijk op auto rijden. Je rijdt nieuw voor een vast bedrag per maand. Je hoeft je dus ook niet druk te maken om de jaarlijkse afschrijfwaarde op je auto. Ook best een comfortabel idee.

Twijfel jij tussen de aankoop van een nieuwe auto en private lease? Maak een afspraak met onze adviseur om jouw optimale keuze 100 % helder te krijgen.

remco
remco
Remco de Boer

Leaseadviseur Private Lease

Meer over Private Lease