Blog zzp hero mobiel

Blog: Waarom Private Lease ook voor zzp'ers is weggelegd

Private Lease is booming. Voor een vast bedrag per maand en zonder omkijken rijden in een splinternieuwe auto, wie wil dat nou niet? Dat dit toch vragen kan oproepen, snappen wij wel. In ons Dossier Private Lease lees je alles wat je zou moeten weten over deze populaire constructie. Het complete verhaal: open en transparant. Waar je op moet letten bij het aangaan van een private leaseovereenkomst tot aan de mogelijkheden die er zijn als je leefsituatie verandert. Zo kan jij met een gerust hart je favoriete auto uitkiezen. Deze maand:

Ben je zzp'er en denk je dat private lease voor jou een ver-van-mijn-bed-show is? Dan moet je vooral verder lezen.

Je hebt besloten om voor jezelf te gaan werken. Gefeliciteerd, vanaf vandaag behoor je tot de meer dan één miljoen zzp’ers of zelfstandig professionals (zp) die Nederland telt. Of: je werkt al een tijdje als zzp’er. Ook dan is deze blog geschreven voor jou!


Private lease voor zzp’ers: betrouwbaar en representatief

Als zelfstandig professional kan het best zo zijn dat je flink wat kilometers af moet leggen. In dat geval is het sowieso een must om een auto te rijden waar je elke dag op kunt bouwen en die je met honderd procent zekerheid van a naar b brengt.

In veel beroepen, denk vooral aan dienstverlenende sectoren, is daarnaast representativiteit een must. Wil je een beetje serieus genomen worden door je opdrachtgever, dan moet je natuurlijk niet met een aftands voertuig zijn terrein op rijden. Met andere woorden: jouw auto moet er ook een beetje leuk, nieuw, zakelijk en/of trendy uitzien.

Belastingvoordeel voor zzp’ers bij private lease

Als zelfstandig professional kun je ervoor kiezen om de auto privé dan wel zakelijk te rijden.

Sluit je het leasecontract privé af? Dan is er geen sprake van bijtelling. Rijd je de auto zakelijk of deels privé en deels zakelijk? Zakelijk gereden kilometers kun je van je bedrijfswinst aftrekken – namelijk 21 cent per kilometer. Met andere woorden: afhankelijk van hoe je rijdt (en hoeveel) kan private lease ook voor zzp’ers een aantrekkelijke optie zijn.

Contractaanvraag bij private lease voor zzp’ers

Met private lease van ALMN heb je de zekerheid van betrouwbaar rijden en kom je altijd netjes voor de dag. Maar nu de hamvraag: is een private lease auto voor een zzp’er of zelfstandig professional haalbaar?

In de eerste plaats is het goed om te weten dat een zelfstandig professional bij de aanvraag van een private lease overeenkomst over één kam wordt geschoren met iedere andere consument. Het is dus niet zo dat je per se hogere inkomsten moet hebben dan bijvoorbeeld een werknemer in loondienst of dat de leasemaatschappij andere hoge eisen aan je stelt.

Criteria bij beoordeling contract private lease voor zzp’ers

Bij de beoordeling of jij in aanmerking komt voor een private lease auto kijken we naar een aantal criteria. Hieruit volgt een zogeheten normberekening.

Dit zijn de criteria die we toetsen:

  • inkomen aan de hand van de meeste recente jaarcijfers (afkomstig uit aangifte inkomstenbelasting)
  • financiële draagkracht (heb je nog andere financiële verplichtingen lopen zoals een hypotheek of een persoonlijke lening?)
  • gezinssituatie (een partner met inkomen verkleint het risico dat je het leasecontract niet kan nakomen)
  • een algeheel beeld van je bedrijf (heb je bijvoorbeeld voldoende opdrachtgevers?)


Gepensioneerde zzp’er en private lease

Ben je gestopt met werken als zelfstandig professional en geniet je van je welverdiende pensioen? Ook dan behoort een private lease auto tot de mogelijkheden. Je AOW-uitkering en pensioen zijn inkomensbestanddelen die in de normberekening worden getoetst.

 

Ben je zzp'er of zelfstandig professional en wil je de mogelijkheden van private lease eens bespreken? Maak dan een afspraak. We zetten de mogelijkheden graag voor jou op een rijtje!

remco
remco
Remco de Boer

Leaseadviseur Private Lease