Betuwe route - mobiel

20 juli 2020

De leukste routes door Midden Nederland!

Toerist in eigen land? Ontdek de leukste routes door Midden Nederland!

Bloesemroute door de Betuwe

Komt u naar Tiel en omstreken om de Betuwe te ontdekken? Dan is deze route voor u weggelegd. Rijd door de pittoreske dorpjes en bekijk de St. Pieterskerk in Geldermalsen of ontdek het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Wilt u uw (klein)kinderen verwennen? Neem dan vast een kijkje op het menu van de Pannekoekenbakker in Buren. De bloesem bloeit het meeste in april en mei, maar in de zomer en herfst bloeien er andere bloemen die deze route zeker de moeite waard maken.

Ontdek Rivierenland

Vanaf Vianen rijdt u onder andere over de Lekdijk, Diefdijk en de Lingedijk zodat u meerdere uiterwaarden kunt bewonderen. Geniet van het prachtige landschap en ontdek meerdere rivieren. Op de culturele tour? Neem dan een kijkje bij de kerk en kasteeltuin in Neerijnen of bij Molen ‘De Vriendschap’ langs de Graafstroom. Genoeg te zien dus!

Land van Maas en Waalroute

Deze route begint in Rhenen en eindigt in Wijk Bij Duurstede. Rijd, na een heerlijke kop koffie, weg bij Restaurant & Loungebar de 3 Zussen om vervolgens te toeren langs gezellige dijkdorpjes en bezienswaardigheden. Zo kunt u ervoor kiezen om te stoppen bij de Tuinen van Appeltern voor uw tuininspiratie of de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. Voor een cultureel uitje kunt u een kijkje nemen bij de kasteelruïne van Kasteel Batenburg.