Gemeente beuningen_Hero Mobiel

4 november 2020

Gemeente Beuningen op weg naar energieneutraal

Autolease Midden Nederland heeft de samenwerking met de gemeente Beuningen verder uitgebreid. In 2018 werd de volledig elektrische Renault ZOE afgeleverd. Vorige week werden er drie Nissans e-NV200 aan het wagenpark van de gemeente toegevoegd.

Duurzaam op weg

De drie volledig elektrische Nissans NV200 zijn door de gemeente Beuningen geheel naar wens samengesteld. Maatwerk en duurzaamheid stonden centraal bij deze innovatieve opdracht. In samenwerking met onder andere autodealer Bochane Groep Nijmegen konden wij de wens van onze klant realiseren. Eén van de voorwaarden was dat de auto’s 100% energieneutraal moesten zijn. Stefan Reijers, wagenparkbeheerder bij de gemeente Beuningen, zei trots: We zijn tot een Beunings resultaat gekomen.

Maatwerk

Twee van de drie voertuigen zijn door carrosseriebouwer Van den Born uit Waalwijk omgebouwd. Deze auto’s werden omgetoverd tot kipper met een hydraulische lift. De laatste e-NV200 is als bestelauto in gebruik genomen. De bestelauto is zorgvuldig samengesteld zodat de werkzaamheden van de gemeente uitstekend kunnen worden uitgevoerd. Alle auto’s zijn inclusief bijbehorende belettering ‘turn key’ opgeleverd. Dit betekent dat de auto’s direct in gebruik zijn genomen. De belettering werd verzorgd door onze vaste partner Grasshopper uit Tiel.

Samenwerking leidt naar gewenst resultaat

Luc Beaumont kijkt terug naar een mooie samenwerking. “Zoals u kunt zien hebben meerdere partijen samen aan deze opdracht gewerkt. Duidelijke communicatie tussen de organisaties was ontzettend belangrijk. Ik durf namens de anderen te zeggen dat wij ontzettend trots zijn op dit resultaat.”

In april 2018 nam de gemeente Beuningen via Autolease Midden Nederland haar volledig elektrische Renault ZOE al in gebruik. De auto rijdt op groene stroom, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Ook maakt de ZOE geen lawaai en heeft geen benzine nodig. 

“Het was een mooie opdracht waarbij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel stond. Een feest om te mogen uitvoeren,” aldus Luc. Wij wensen de gemeente Beuningen veel rijplezier toe met deze duurzame voertuigen!

Gemeente Beuningen