groeit onverminderd door - mobiel

27 februari 2020

Private Lease groeit onverminderd door

Als lid van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) zijn wij trots om met u te delen dat de private lease markt onverminderd doorgroeit. Dat blijkt uit onderzoek wat VNA deed over de autoleasesector.

Het aantal auto’s dat via een private lease constructie in 2019 op kenteken ging, groeide met 25,6 procent ten opzichte van 2018. Daarmee telde de markt in Nederland in totaal 188.000 private leaseauto’s.

Renate Hemerik, VNA-voorzitter, is erg blij met het beeld dat uit de cijfers naar voren komt. “De autoleasesector staat er goed voor. Er is veel groei in alle segmenten en de sector bereidt zich voor op een volgende stap in ontwikkeling naar bredere mobiliteit.”

De VNA constateert dat de markt volwassen wordt. Steeds meer mensen kennen private lease en daarmee is de introductiefase voorbij. Dat betekent dat vraag en aanbod normaliseert. Ook wordt verwacht dat de beweging van bezit naar gebruik toeneemt, voornamelijk van elektrische auto’s. Dat komt omdat elektrische auto’s duurder zijn in aanschaf dan conventionele auto’s. De consument besteedt het risico liever uit en overweegt daardoor om de auto privé te leasen.

“Private lease is voor veel consumenten een goede oplossing. Investeren is niet nodig en ze hoeven geen risico’s te nemen voor wat betreft de auto en de levensduur van de accu. Bovendien wordt de consument geadviseerd en ontzorgd over het laden, de aanschaf van een laadpaal en een laadpas”, aldus Hemerik.

Als Autolease Midden Nederland zijn we uiteraard verheugd met de cijfers. ALMN Private Lease is aangesloten bij het Private Lease Keurmerk. Dat betekent dat klanten te maken hebben met een betrouwbare leasemaatschappij die de wensen van de consument voorop heeft staan.