Keurmerk voor Smilease_Hero Mobiel

10 september 2015

SmiLease verkrijgt keurmerk “Private Lease OK”

SmiLease heeft het “Private Lease OK” certificaat ontvangen!

De Vereniging Zakelijke Rijders behartigt naast de belangen van zakelijke rijders nu ook de belangen van privé leaserijders. VZR streeft naar transparantie in de private lease markt en is tegen verborgen kosten. De VZR heeft 15 grote aanbieders van privé lease uitgebreid beoordeeld.

Zakelijke leaserijders stappen over op Private Lease

Veel bedrijven stoppen met het aanbieden van zakelijke lease auto’s. Een zakelijke leaseauto leidt tot een hoge inkomstenbelasting bijtelling voor de werknemer, hoge vaste kosten en veel gedoe. In plaats van een zakelijke auto ontvangen veel medewerkers nu een mobiliteitsbudget. Medewerkers kunnen vervolgens zelf een privé auto kopen of leasen, daarnaast heeft de medewerker dan geen inkomstenbelasting bijtelling. De VZR ziet deze ontwikkeling in de markt en heeft daarom besloten om ook de belangen van privé leaserijders te gaan behartigen.

Keurmerk ”Private Lease OK”

De VZR heeft veel kennis en ervaring op het gebied van leasing. Op basis van deze kennis en ervaring hebben zij 15 grote aanbieders van privé lease beoordeeld.

Bij de beoordeling heeft VZR gelet op o.a.:

  • De volledigheid van het leaseaanbod: zit alles in de leaseprijs wat er in hoort te zitten
  • Het niet aanwezig zijn van “open einden”: zijn de kosten voor de klant vooraf duidelijk
  • Duidelijkheid van de verrekening als er meer- of minder km gereden worden, waarbij het terugbetalen van minder gereden km gewenst is
  • Het niet aanwezig zijn van trucjes zoals “kilometer bundels”
  • Het tegen redelijke kosten tussentijds kunnen ontbinden van de leaseovereenkomst
  • Algemene Voorwaarden die specifiek voor consumenten opgesteld zijn en die aan redelijkheidseisen voldoen
  • Het niet registreren bij het BKR of het niet onnodig hoog registreren

Aanbieders van privé lease die voldoen aan de eisen van de VZR komen in aanmerking voor het keurmerk ”Private Lease OK”. SmiLease staat voor Snel, Gemakkelijk en Duidelijk! en mocht dan ook het keurmerk in ontvangst nemen.