SVI_Hero Mobiel

03-05-2023

Standaard Schadeverzekering inzittenden bij je leasecontract!

Wij willen jou zo goed mogelijk beschermen. Naast een Ongevallen inzittendenverzekering (OIV) zit daarom tegenwoordig standaard bij onze contracten een Schadeverzekering inzittenden (SVI). Je hebt zo meer zekerheid bij schade door een bredere dekking en eerlijke vergoeding.

Soorten inzittendenverzekering

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen: Schadeverzekering inzittenden (SVI) & Ongevallen Inzittendenverzekering (OIV). Het belangrijkste verschil is wat er wordt gedekt bij een ongeval. De exacte verschillen leggen wij je graag uit.


Ongevallen inzittendenverzekering
Een OIV biedt dekking voor letsel of overlijden van inzittenden als gevolg van een ongeval. Het dekt geen materiële schade en biedt geen dekking voor medische kosten of andere schade. Als een inzittende overlijdt of blijvend invalide raakt door het ongeval, zal de OIV een vooraf vastgesteld bedrag uitkeren. De hoogte van de schade vergoeding bij een OIV is afhankelijk van het verzekerd bedrag en de mate van blijvende letsel.


Schadeverzekering inzittenden
Een SVI biedt dekking voor materiële én letselschade aan inzittenden en de bestuurder. Hierbij maakt het niet uit wie de schuldige partij is. Dit betekent dat als een inzittende of bestuurder gewond raakt bij een ongeval en medische kosten heeft, de SVI deze kosten zal dekken. Daarnaast kan SVI ook dekking bieden voor misgelopen inkomsten en andere (materiële) schade als gevolg van het ongeval.
 

Vergelijking

 Schadeverzekering inzittenden (SVI)Ongevallen Inzittende verzekering (OIV)
Vergoeding letselOp basis van geleden kosten tot 1.000.000Tussen €20.000 en €50.000
Vergoeding overlijdenJaJa
Vergoeding materieel sieraden/kledingJaNee
Vergoeding materieel meevoerendJaNee

Zorgeloos de weg op

Wij beschermen jou, je medepassagiers én je auto optimaal met onze uitgebreide verzekeringen. Heb jij hier een vraag over? Neem dan contact op met je leaseadviseur. Zij zorgen dat jij zorgeloos de weg op kunt én blijft.