Migo_Hero Mobiel

11 november 2016

Succesvolle kick-off van de nieuwe peer Migo, met een FoodTruck van ALMN

Afgelopen maand introduceerde Fruitmasters uit Geldermalsen een nieuwe peer met de naam Migo®. Migo® wordt gepositioneerd als ‘the Friendly Pear’ die je altijd en overal tussendoor kunt eten. Op station Utrecht Centraal werd de officiële kick-off gehouden. Met de Migo®  FoodTruck, geleverd door Autolease Midden Nederland, werden bijna 4500 peren uitgedeeld. De truck wordt de komende jaren ter promotie in binnen en buitenland ingezet.

Een peer als tussendoortje
Na de introductie van de conceptappel Kanzi® ruim tien jaar geleden, ontstond er behoefte aan een nieuwe peer. Er is acht jaar onderzoek geweest in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zowel perenliefhebbers als perenhaters werd hun mening gevraagd. De reactie van de haters was duidelijk: “We willen graag peren eten, maar dan wel een peer die minder knoeit, langer houdbaar is, een vertrouwde kwaliteit heeft en natuurlijk sappig is. Een peer die we ook onderweg kunnen eten als tussendoortje.”

De friendly pear
Aan de smaak wordt niet getornd: die is zoet, fris en sappig. Migo® onderscheidt zich door een goede bewaarbaarheid en uitstalleven, een gladde schil, de mooie vorm en vruchtgrootte en de goede hardheid. Kortom, het perfecte tussendoortje. In Nederland wordt Migo® uitsluitend geteeld door Fruitmasters-telers. De komende tijd zal de nieuwe peer met de Migo® FoodTruck, geleverd door ALMN, op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. Naast binnenlandse vraag is er ook een groeiende internationale belangstelling voor peren, daarom zal de Migo® FoodTruck ook in het buitenland te zien zijn.

Over Fruitmasters
Fruitmasters is een Koninklijke coöperatie van ruim 425 fruittelers. Als afzetorganisatie levert Fruitmasters sinds 1904 kwaliteitsfruit direct van de Nederlandse telers aan eindafnemers in binnen- en buitenland. Fruitmasters heeft als doel om door vernieuwing en een goede spreiding in het productenpakket een gezond rendement voor haar leden te realiseren. Fruitmasters is een facilitair en logistiek centrum voor koeling, sortering en verpakking van fruit.

Autolease Midden Nederland wenst Fruitmasters veel succes en veilige kilometers toe met ‘the Friendly Pear’ en de nieuwe Migo® FoodTruck.