Huisartsenpost_Hero Mobiel

4 april 2017

Twee nieuwe huisartsenauto’s voor Huisartsenpost Gorinchem

Onlangs heeft de Huisartsenpost Gorinchem twee nieuwe huisartsenauto’s in gebruik genomen.

Een huisartsenauto wordt ingezet om de acute (zorg)keten in stand te houden en ook goede huisartsenzorg in de avond, nacht en weekenden aan huis te kunnen leveren. De auto wordt bestuurd door een mobiel medisch assistent. Acht mobiel medisch assistenten zijn medisch onderlegd om de huisarts te kunnen assisteren in de thuissituatie en zijn extra geschoold in rijvaardigheid om de huisarts zo snel en veilig mogelijk naar de patiënt te rijden.

Op werkdagen is er in de avond en nacht steeds één auto inzetbaar, in het weekend rijden beide auto’s vanaf de huisartsenpost naar de patiënten thuis. Bij een dubbele spoedaanvraag kan een beroep worden gedaan op de collega’s van de regionale ambulancediensten.

De nieuwe auto’s zijn wederom van het type Volkswagens Touran en professioneel uitgerust met zwaailicht, navigatiesysteem, zuurstof, AED, laptop en een fax. Beide auto’s zijn geleverd door de lokale Volkswagen Dealer, De Waal Autogroep Gorinchem en worden geleased via Autolease Midden Nederland. Dag én nacht kan een beroep op hen worden gedaan zodat voor de Huisartsenpost altijd een rijdende auto beschikbaar is.

Wij wensen de Huisartsenpost Gorinchem veel veilige kilometers toe!