Datalek uitleg_Hero Mobiel

7 augustus 2017

Update databeveiliging ALMN

Vandaag zijn door diverse media artikelen gepubliceerd aangaande een datalek in de lease-branche. Onderstaand een korte samenvatting van de publicatie:

“Een IT-bedrijf heeft vorige week een lek gevonden in het online klantenportaal van twee leasepakketleveranciers. Via dat portaal kon het IT-bedrijf relatief makkelijk bij de persoonsgegevens van andere leaserijders. Het IT-bedrijf heeft dat gemeld en beide softwareleveranciers hebben dat lek meteen gedicht.”

In het betreffende artikel staat dat het bedrijf ESET uit Sliedrecht in staat was gegevens op te vragen, doordat Leasemaatschappijen een data-server deelden.

Autolease Midden Nederland B.V. (en dus ook Autolease Midden Nederland Private Lease) behoort niet tot de 52 bedrijven waaraan in het artikel wordt gerefereerd. Wij willen benadrukken dat wij geen data-servers delen, maar draaien op eigen (internet)toepassingen. Deze zijn inmiddels, zowel door onze leverancier als door onze eigen ICT afdeling, gecheckt en bevatten geen beveiligingslek. Wij kunnen u verzekeren dat er geen data is gelekt uit onze omgeving.

Tevens is er vanuit de leverancier van ons automatiseringspakket (Flipse Automatisering) bevestigd dat er niet is “meegekeken” naar onze klantgegevens.

We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mocht u echter nog vragen hebben naar aanleiding van deze kwestie, dan kunt u contact met ons opnemen via mdejong@almn.nl.