Oplopende wachttijden autogarage_Mobiel

14 juni 2023

Wachttijden autogarages lopen op

Nog even snel een onderhoudsbeurt en op naar vakantie! Makkelijker gezegd dan gedaan. De wachttijden bij autogarages lopen namelijk op voor onderhoud en reparatie. Niet alleen nu vlak voor de zomer, maar het hele jaar door lijken deze langer dan ooit. Het is geen uitzondering om vier weken, of soms zelfs zes weken, te moeten wachten voordat je aan de beurt bent.

Op tijd onderhoud voorkomt problemen

Het overschrijden van de door de fabrikant voorgeschreven termijn en kilometerstand kan leiden tot (technische) problemen. Als dat nog niet vervelend genoeg is kan het ook zijn dat hierdoor in de toekomst reparatiekosten niet gedekt zijn vanwege overschrijding van het onderhoudstermijn.

Meer kilometers = eerder onderhoud

Tijdens de vakantie rijden we veel kilometers. Het komt vaak voor dat je na de vakantie merkt dat je dicht bij de kilometerstand voor een beurt zit en dan pas gaat plannen. De auto geeft meestal vroegtijdig al aan wanneer onderhoud gewenst is. Gebruik dit moment om gelijk een afspraak te maken. Zodat 4-6 weken geen probleem is voor jou.

Maak nu een afspraak

Het is dus verstandig om ruim van tevoren een afspraak te maken voor het onderhoud van je auto. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je auto in topconditie verkeert. Laat je niet verrassen en voorkom last-minute problemen. Zo kun jij met een gerust hart de weg op!